Sejururi Emiratele Arabe Unite

Măsuri generale pentru călătorii în Emiratele Arabe Unite

Cetatenii Romani

Reguli pentru călătorii internaționali – începând cu data de 08 noiembrie 2022 au fost ridicate toate restrictiile in contextul pandemiei Covid-19. Turistii nu mai sunt conditionati sa prezinte la imbarcare Certificatul de vaccinare sau Testul PCR.

Pasagerii care calatoresc catre alte destinatii via Dubai trebuie sa respecte in continuare cerintele de intrare in tara de destinatie.

Condiţii de intrare şi regim de şedere

În condiții normale, cetățenii români pot călători în Emiratele Arabe Unite numai cu pașaportul simplu, care trebuie să aibă o valabiitate de minim 6 luni de la data intrării pe teritoriul statului.

Atenție! Pașaportul temporar românesc nu este recunoscut de autoritățile statului, iar poliția de frontieră nu va permite intrarea titularilor acestui tip de pașaport pe teritoriul Emiratelor Arabe Unite.

Perioada maximă de ședere pentru titularii pașapoartelor simple este de 90 de zile într-un interval de 180 de zile.

Potrivit Acordului dintre Uniunea Europeană şi Emiratele Arabe Unite privind scutirea de vize de scurtă şedere, intrat în vigoare la data de 6 mai 2015, cetăţenii europeni, inclusiv cetățenii români nu au nevoie de viză de intrare în acest stat.

Prelungirea dreptului de ședere se obține de la Departamentele/Direcțiile Generale pentru Imigrări din capitala fiecărui emirat înainte de expirarea dreptului de ședere conferit la intrarea pe teritoriul emiratez.

Nerespectarea dreptului de şedere acordat se penalizează cu amendă de 100 AED pentru fiecare zi de depăşire.

De asemenea, este obligatorie încheierea unei asigurări medicale, fie printr-o companie emirateză, fie printr-o companie din străinătate.

Pentru informaţii suplimentare privind regimul călătoriilor în EAU, cetăţenii români sunt sfătuiţi să contacteze autorităţile emirateze:

Pentru întoarcerea în România

Incepand cu 08.03.2021, conform Hotararii nr. 16, se renunta la restrictiile privind regulile de carantinare a persoanelor.

Imprimați pagina